

Indeks: BA-LB-548989
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
daktyle* (45%), pasta migdałowa*, białko ryżu w proszku* (14%), surowa czekolada* (11%) (surowe kakao sproszkowane*, surowa pasta kakaowa*, surowe ziarna kakao*) [zawartość kakao 100%], migdały*, pestki dyni*, oliwa z oliwek extra virgin*, spirulina w proszku* (0,5%), wanilia w proszku* (* składniki ekologiczne).
OPIS
Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowany w atmosferze ochronnej. Baton daktylowy z białkiem ryżowym czekoladą.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1656 kJ / 397 kcal;
Tłuszcz: 19 g;
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 4,0 g;
Węglowodany: 36,0 g;
w tym cukry: 29,0
g;
Błonnik: 8,0 g;
Białko:
20,0 g;
Sól: 0,43 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać sezam i inne orzechy. Może zawierać fragmenty łupin orzechów
lub pestek owoców.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym, zaciemnionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5
dni.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.