

Indeks: FS-LI-472388
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle* 58%, orzechy* 25% (surowe orzechy nerkowca*, migdały*, pasta migdałowa*), kokos* 17%, wanilia w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton
RAW. Pakowany w atmosferze ochronnej. Bez
dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące
cukry.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1749 kJ / 419 kcal;
Tłuszcz: 23,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 11,0 g;
Węglowodany: 45,0 g;
w tym cukry: 39,0
g;
Błonnik:
9,0 g;
Białko: 7,0 g;
Sól: 0,03 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać sezam i inne orzechy. Może zawierać fragmenty łupin orzechów
lub pestek owoców.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym, zaciemnionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5
dni.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Budyń to smaczna i szybka przekąska dla każdego. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.