

Indeks: BA-LB-837722
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
suszone owoce* 60% (daktyle*, figi* 27%), orzechy* 40% (orzechy nerkowca*, migdały*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton RAW. Pakowany
w atmosferze ochronnej. Bez dodatku cukrów,
zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość
energetyczna: 1609 kJ / 385 kcal;
Tłuszcz: 19,0 g;
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 2,0 g;
Węglowodany: 45,0 g;
w tym cukry: 36,0
g;
Błonnik: 8,0
g;
Białko: 9,0 g;
Sól: 0,04 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać sezam
i inne orzechy. Może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek
owoców.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym, zaciemnionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5
dni.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.