

Indeks: CC-BC-139027
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Grys
kukurydziany*, olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy*, mango w proszku* (1%),
banan w proszku* (1%), kurkumina, naturalne aromaty (banan, mango), kwas
cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chrupki
ekstrudowane. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1845 kJ/440 kcal
Tłuszcz: 17,3 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 12,4
g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzeszki ziemne, mleko (łącznie z laktozą) oraz soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.