

Indeks: CW-ZC-185727
SKŁADNIKI
mąka z sorgo*
25%, cukier trzcinowy*, jaja*, zmielony kokos* 10%, mąka
kukurydziana*, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz
kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy), wysokooleinowy olej słonecznikowy*, skrobia kukurydziana*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1706 kJ/409 kcal
Tłuszcz: 20
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,2 g;
Węglowodany:
51 g;
w tym cukry: 22 g;
Białko: 5,1 g;
Sól: 0,15
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.