

Indeks: CW-ZC-247692
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z sorgo*
25%, cukier trzcinowy*, jaja*, mąka kukurydziana*, płatki
owsiane (bezglutenowe)* 8,3%, nieutwardzony tłuszcz roślinny*
(olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna
słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), wysokooleinowy olej
słonecznikowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* 2,5%, naturalny aromat
waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1679 kJ / 403 kcal
Tłuszcz: 18
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany:
54 g;
w tym cukry: 23 g;
Białko: 6,4 g;
Sól: 0,14
g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.