

Indeks: MI-PM-398360
SKŁADNIKI
Mąka z
soczewicy* (*składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka z soczewicy
doskonale nadaje się do zagęszczania dań mięsnych, warzyw i zup, do wypieku
ciasteczek, muffinów, panierowania czy przygotowywania ciast i
naleśników.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
W tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 67 g
W tym cukry: 0,0
g
Błonnik: 10 g
Białko: 24 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności
względnej do 70%.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Zalet imbiru chyba nie trzeba opisywać. Jego właściwości lecznicze są bardzo szerokie i można o nich poczytać w przekazach z dalekiej Azji. Kandyzowany imbir w gorzkiej czekoladzie to idealna przekąska dla ludzi szukających nowych smaków. Warto tą przekąskę przemycać na każdej imprezie urodzinowej dla dzieci osób starszych. Estetycznie wygląda podana na białym talerzu. Aromat i smak tej przekąski potrafi zadziwić. Delikatne szczypanie w język ze słodką nutą przełamaną czekoladą powoduje uśmiech na twarzy każdego. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego.