

Indeks: BW-DP-512509
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
suszone
daktyle* 50%, czekolada gorzka* 49% (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, kakao
o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator:
lecytyny sojowa*), substancja glazurująca: guma
arabska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Kawałki suszonych
daktyli oblanych gorzką czekoladą. Czekolada: masa kakaowa minimum:
70,4%. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje
produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1696 kJ/409 kcal
Tłuszcz: 19 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g;
Węglowodany: 49 g;
w tym cukry: 44
g;
Błonnik: 11 g
Białko: 5,6 g;
Sól: 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzechy nerkowca i migdały.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Przekąska idealna dla dzieci i dorosłych zawiera w sobie bardzo dobre składniki. Amarantus w połączeniu z ziarnami prosa sklejony melasą buraczaną świetnie rozpływa się w ustach. Przetestowane przez smakoszy słodyczy, zasługuje na dobrą czwórkę z plusem dlatego, że między zębami zostają ziarna sezamu. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealny dla wegetarian oraz wegan.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.