

Indeks: SA-TN-382536
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, nasiona
soi*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, fermentowane
koji), fermentowane koji (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Sos otrzymany
w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 315 kJ/74 kcal
Tłuszcz
- 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany
- 8,3 g
w tym cukry - 0,0 g
Błonnik - 0,0 g
Białko
- 9,8 g
Sól - 14,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, cienym
miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe