

Indeks: SD-PS-457805
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
białko konopne w proszku*, kakao w proszku*, cukier kokosowy*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny). Nie zawiera tetrahydrokannabinol - THC.
OPIS
Organiczny, wegański 100%
proszek konopi z 50% białka, zawiera niezbędne aminokwasy. Średnia
porcja zawiera 15 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z
nasion tłoczonych na zimno.
SPOSOB PRZYGOTOWANIA
1,5 miarki
proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml mleka, napoju roślinnego, soku owocowego
lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Energia:
1480 kJ/354 kcal;
Tłuszcz: 9,5 g,
w tym kwasy nasycone: 1,7
g,
jednonienasycone: 1,3 g,
wielonienasycone: 5,9 g;
Węglowodany: 13
g,
w tym cukry: 9 g;
Błonnik: 20 g;
Białko: 44 g;
Sól: 0,2 g;
alanina: 1,59 g,
arginina: 4,36 g,
kwas asparaginowy: 3,74
g,
cystyna: 0,71 g,
kwas glutaminowy: 6,84 g,
glicyna: 1,65 g,
hi-stydyna: 1 g,
izoleucyna: 1,41 g,
leucyna: 2,49 g,
lizyna:
1,39 g,
metionina: 0,92 g,
fenyloalanina: 1,70 g,
prolina: 1,39 g,
seryna: 1,88 g,
treonina: 1,30 g,
tryptofan: 0,31 g,
tyrozyna:
1,16 g,
walina: 1,80
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte
po każdym użyciu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.