

Indeks: SD-PS-270360
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
białko ryżowe*, banan*, cukier kokosowy*,
lucuma*, naturalny aromat bananowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Organiczny,
wegański proszek ryżowy o smaku bananów i lucumy zawiera 59% białka. Średnia
porcja zawiera 20 g białka. Białko pomaga w
utrzymaniu masy mięśniowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5 miarki
proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml mleka, napoju roślinnego, soku owocowego
lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Energia: 1600 kJ/379 kcal;
Tłuszcz: 2,5 g,
w tym
kwasy nasycone: 0,9 g,
jednonienasycone: 0,7 g,
wielonienasycone: 0,8 g;
Węglowodany: 28 g,
w tym cukry: 12 g;
Błonnik: 6 g;
Białko:
59 g;
Sól: 0,3 g.
alanina: 3,35 g,
arginina: 4,75 g,
kwas
asparaginowy: 5,06 g,
cystyna: 1,27 g,
kwas glutaminowy: 10,20 g,
glicyna: 2,52 g,
histydyna: 0,78 g,
izoleucyna: 2,53 g,
leucyna:
4,79 g,
lizyna: 1,81 g,
metionina: 1,68 g,
fenyloalanina: 3,21 g,
prolina: 2,74 g,
seryna: 2,81 g,
treonina: 2,07 g,
tryptofan:
0,77 g,
tyrozyna: 3,17 g,
walina: 3,30 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu,
szczelnie zamknięte po każdym użyciu.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.