

Indeks: NI-JD-487676
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, sok
jabłkowy* 20%, ekstrakt fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 8% [w tym
owoce dzikiej róży* (25%), liście jeżyny* (25%), liście czarnej porzeczki*
(25%), ziele rdestu ptasiego* (25%), zestaw żywych szczepów
bakterii probiotycznych (min. 3,2 x
106 jtk/ml), w tym Lactobcillus rhamnosus GG,
L. rhamnosus LR 06, L. acidophilus LA 02, L. plantarum LP 09, L.
pentosus LPS 01, L. reuteri LRE 02, L. paracasei LPC 00, Bifidobacterium breve
BR 03, B. animalis ssp. lactis BS 01, B. bifidum BB 01, B. longum BL 03, B.
longum W 11, Streptococcus
thermophilus FP 4, L. casei LC 03 (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezalkoholowy
napój probiotyczny z fermentacji ziołowo-owocowej o orzeźwiającym smaku. Bez
dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera natualnie występujące cukry.
Opakowanie 125 ml zawiera 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 36 kJ/8 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 2,1 g;
w tym cukry:
0 g;
Błonnik: 0 g;
Białko: 0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE SPOŻYCIE
125 ml
napoju raz dziennie do posiłku. Przed otwarciem delikatnie wymieszać.
UWAGA
Kwasowość napoju oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki,
biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykiety, na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego i syropu klonowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.