

Indeks: NI-JD-723922
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, sok
jabłkowy* 20%, ekstrakt fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 8% [w tym
liście mięty* (23,4%), kwiaty czarnego bzu* (20%), kwiaty głogu* (16,6%), liście
melisy* (16,6%), kwiaty lipy* (13,4%), ziele skrzypu* (10%)] zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2 x 106 jtk/ml), w tym
Lactobcillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR
05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum
LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B.
breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus
thermophilus Z 57, S thermophilus 9 Y, L. casei 101/37 (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Bezalkoholowy napój
probiotyczny z fermentacji ziołowo-owocowej o orzeźwiającym smaku. Bez dodatku
cukrow i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Opkowanie
125 ml zawiera 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 29 kJ/7 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry - 0
g
Błonnik - 0 g
Białko -0 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
125 ml napoju raz dziennie do posiłku.
Przed otwarciem delikatnie wymieszać.
UWAGA
Kwasowość napoju oraz
mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są
naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Są bezglutenowe
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.