

Indeks: NI-JD-889673
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, sok
jabłkowy* 20%, ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 8% [w tym
liście mięty* (23,4%), kwiaty czarnego bzu* (20%), kwiaty głogu* (16,6%), liście
melisy* (16,6%) kwiaty lipy* (13,4%) ziele skrzypu* (10%)], zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych, glikozydy stewiolowe RA98%, zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2 x 106 jtk/ml), w tym
Lactobcillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR
05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum
LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B.
breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus
thermophilus Z 57, S thermophilus 9 Y, L. casei 101/37 (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Zawiera
substancję słodzącą. Bezalkoholowy napój probiotyczny z fermentacji
ziołowo-owocowej o orzeźwiającym smaku. Opakowanie 125 ml zawiera 1 porcję
produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 29 kJ/7 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 1,7 g;
w tym cukry: 0
g;
Błonnik: 0 g;
Białko: 0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE
UWAGI
125 ml napoju raz dziennie do posiłku.
Przed otwarciem delikatnie wymieszać.
UWAGA
Kwasowość napoju oraz
mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są
naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Maka amarantusowa to zmielone ziarna amarantusa zwanego też szarłatem. Nasiona amarantusa są małe, zawierają bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Nie zawierają glutenu. Idealna mąka do wypieków różnego rodzaju ciast, przekąsek i jako dodatek do sosów. Amarantus to także naturalny antybiotyk dodatkowo ma działanie grzybobójcze. Kobiety w ciąży powinny włączyć do swojej diety dania z amarantusem, ponieważ zawiera on kwas foliowy. Zalecany dla diabetyków z uwagi ma niski indeks glikemiczny i zawiera cukry złożone, które nie podnoszą poziomu cukru we krwi.