

Indeks: NI-LM-529642
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
owies bez glutenu* 11,5%, olej słonecznikowy*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bez dodatku
cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt UHT, bez laktozy.
Nie podawać niemowlętom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 178 kJ / 42 kcal
Tłuszcz: 0,8 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 7,7 g;
w tym cukry: 4,5
g;
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,7 g;
Sól: 0,09 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Można użyć jako zimny napój lub jako składnika
do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania
koktajli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w
ciągu 4 dni.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.