

Indeks: NI-LM-775510
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
ryż* (14,0%), olej słonecznikowy*, wodorosty Lithothamnium calcareum (0,4%),
sól morska, naturalny aromat waniliowy* (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera
dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100%
wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT. Dzięki Lithothamnium
wodorostom, bogatym w wapń, 200 ml napoju
zapewnia 30% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby
dorosłej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 216 kJ / 51 kcal
Tłuszcz: 1,0 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
jednonienasycone kwasy tłuszczowe:
0,8 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany:
10,4 g;
w tym cukry: 7,4 g;
Błonnik: 0,1 g
Białko: 0,1 g;
Sól:
0,11 g
Wapń: 120 mg (15% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla
przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000
kcal)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Można użyć jako zimny napój lub jako składnika
do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania
koktajli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
4-5 dni
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.