

Indeks: NI-LM-754740
SKŁADNIKI
woda,
soja* (9%) (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bez dodatku
cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Produkt
UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 173 kJ / 41 kcal
Tłuszcz: 2,1 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g;
Węglowodany: 2,0 g;
w tym cukry:
0,8 g;
Błonnik: 0 g
Białko: 3,5 g;
Sól: 0,05 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Można użyć jako zimny napój lub jako składnika
do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania
koktajli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
4 dni.
Koncentrat ma bardzo wysoką aktywność bakteriobójczą. Głównie właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych, które powodują zakażenia u ludzi z obniżoną odpornością. Posiada duże ilości żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) i świetnie zasila swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat ma piękny owocowo ziołowy aromat z kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentrat napoju wystarczy na 11 do 14 dziennych zalecanych porcji. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.