

Indeks: NI-PS-124283
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
sproszkowana spirulina*, lucuma*,
guarana*, chlorella*, obłuszczone nasiona konopi* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka 5
składników. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w
ciąży (236 mg/100 ml).
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wymieszać 3 łyżki proszku z 300 ml smoothie, mleka
lub soku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Energia: 1620 kJ/386 kcal;
Tłuszcz: 11,2 g,
w tym kwasy
nasycone: 1,28 g,
jednonienasycone: 1,85 g,
wielonienasycone: 8,06 g;
Węglowodany: 22 g,
w tym cukry: 12 g;
Błonnik: 13,4 g;
Białko: 42,7 g;
Sól: 0,8 g;
Witamina K: 51,25 ug (68,33%)**;
Witamina B1 (tiamina): 2,15 mg (195%)**;
Witamina B2 (ryboflawina):
3,38 mg (241%)**;
Witamina B3 (niacyna): 16,86 mg (105%)**;
kwas
foliowy: 140 ug (70%)**;
potas: 855 mg (43%)**;
fosfor: 854,5mg
(122%)**;
magnez: 182 mg (49%)**; ż
elazo: 24,45 mg (175%)**;
cynk: 10,6 mg (106%)**;
miedź: 0,48 mg (48%)**;
mangan: 1,85 mg
(93%)**;
chrom: 45 mg (113%)**,
selen: 165 ug (300%)**.
kwas
alfa-linolenowy: 0,3 g;
kwasy omega-6: 1,02 g;
beta-karoten: 157 mg;
inozytol: 76 mg;
zeaksantyna: 94,5 mg;
kofeina: 350 mg
(**
dzienna referencyjna wartość spożycia).
Zawartość soli wynika z
obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie
zamknięte po każdym użyciu.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.