

Indeks: PR--912246
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
białko
sojowe w proszku*, lucuma*, suszony miąższ owoców baobabu*,
bezglutenowa mieszanka kukurydzy*, ryżu i prosa*, maca*, banan*, cukier
kokosowy*, daktyle*, siemię lniane*, częściowo zhydrolizowana guma guar*
(Sunfiber), substancja zagęszczająca: guma guar*, cytryna*, guarana*,
fikocyjanina*, sól himalajska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Zawiera
kofeinę, nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (90 mg/100
g).
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wymieszać 15 g proszku z 200 ml napoju roślinnego lub
soku owocowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1393 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 1,7 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany: 39,0 g;
w tym
cukry: 18,0 g;
Błonnik: 20,0 g
Białko: 30,0 g;
Sól: 0,8
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte
po każdym użyciu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Nasze zdrowe lizaki malinowe składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz soków malinowego i jabłkowego. To smaki uwielbiane przez wszystkich. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu, barwników, emulgatorów oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegetarian, a także osób zwracających uwagę na skład spożywanych produktów.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.