

Indeks: SD-PS-905037
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
koncentrat białka serwatkowego z
mleka krowiego* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Czysta
serwatka z ekologicznie hodowanych krów z Austrii, znanych z doskonałego mleka
i jakość serwatki. Co najmniej 60% ich paszy to trawa, koniczyny i siano a
troska o krowy jest zgodna z surowymi standardami ekologicznymi. Zawiera 80%
białka. Średnia porcja zawiera 26 g białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1,5
miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml mleka, napoju roślinnego, soku
owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Energia: 1730 kJ/408 kcal;
Tłuszcz: 4,5 g,
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 3,4 g;
Węglowodany: 12 g,
w tym cukry: 12 g;
Błonnik: 0,0 g;
Białko: 80 g;
Sól: 2,8 g.
alanina: 3,70 g,
arginina: 2,30 g,
kwas asparaginowy: 8,60 g,
cystyna: 2,20 g,
kwas glutaminowy: 13,8 g,
glicyna: 1,5 g,
histydyna: 1,7 g,
izoleucyna: 4,5 g,
leucyna: 9 g,
lizyna: 7,9 g,
metionina: 1,7
g,
fenyloalanina: 2,8 g,
prolina: 3,8 g,
seryna: 3,5 g,
treonina: 4,1 g,
tryptofan: 1,6 g,
tyrozyna: 2,6 g,
walina: 4,20
g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte
po każdym użyciu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.