

Indeks: MB-DC-763155
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Mąka z
zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1475 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56 g
w tym
cukry: 3 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 20,8
g
Sól: 0,008 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l
osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.
INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać soje.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.