

Indeks: MB-DC-763155
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Mąka z
zielonego groszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1475 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56 g
w tym
cukry: 3 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 20,8
g
Sól: 0,008 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 l
osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 4-5 min.
INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać soje.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Płatki owsiane są świetną podstawą na zdrowe śniadanie!
Zaskakujące właściwości:
Nasze zdrowe lizaki wiśniowe składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz z soków wiśniowego i jabłkowego. Lizaki bio są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych, a także jednymi z ulubionych z dzieci słodyczy. Produkt nie zawiera glutenu, barwników, aromatów oraz składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan oraz osób zwracających uwagę na jakość spożywanych produktów.