

Indeks: SD-JD-441338
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda 60%, zestaw
żywych szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2 x 106 jtk/ml),
w tym Lactobcillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L.
rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus
LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L.
plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8,
B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57,
S thermophilus 9 Y), ekstrakt z
fermentowanych składników roślinnych* 40% (korzeń kurkumy* 49%, korzeń
imbiru* 49% ziarna pieprzu* 2% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suplement diety. Bez dodatku
cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Orzeźwiająco-kwaskowy smak. Opakowanie 125 ml zawiera 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 29 kJ / 7 kcal
Tłuszcz
- 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 1,7 g
w
tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
125 ml napoju raz dziennie do posiłku.
Przed otwarciem zdecydowanie wymieszać.
UWAGA
Kwasowość napoju oraz
mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są
naturalnym efektem procesu fermentacji. Nie należy przekraczać dziennej porcji
do spożycia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego
odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Produkt nie może być stosowany
jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym, w
sposób niedostępny dla dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 48
godzin.
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.