

Indeks: CW-FM-857484
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
masło (z mleka)* 23%, cukier trzcinowy*, mąka kukurydziana*,
siemię lniane, jajka w proszku*, proszek do pieczenia*
(skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: winiany potasu, wodorowęglan
sodu), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1951 kJ / 468
kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14
g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 2
g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.