

Indeks: CW-FM-060748
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
mąka kukurydziana*, cukier trzcinowy* 18%, masło (z mleka)
15%, olej słonecznikowy nierafinowany*, siemię
lniane*, jajka w proszku*, sól himalajska 0,8%, proszek
do pieczenia* (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające: winiany
potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2075 kJ /499 kcal
Tłuszcz: 28
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 57 g
w
tym cukry: 19 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,2
g
Sól: 0,79 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.