

Indeks: BA-BC-921087
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle*,
gorzka czekolada* 20% (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz
kakaowy*, wanilia*), krem migdałowy* (15,2%), rodzynki*,
białko z ryżu* (5,1%), jagody goji* (2,5%), nasiona
szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)* (0,5%), spirulina* (0,5%),
jagody* (0,5%), burak*, jagody acai* (0,5%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Masa kakaowa
min. 54%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1614 kJ / 385
kcal
Tłuszcz: 15,4 g;
w tym kwasy kwasy tłuszczowe
nasycone: 4,9 g;
Węglowodany: 47,0 g;
w tym cukry: 42,7
g;
Białko: 6,2 g;
Sól: 0,05.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy oraz
mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe