

Indeks: BA-BC-921087
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle*,
gorzka czekolada* 20% (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz
kakaowy*, wanilia*), krem migdałowy* (15,2%), rodzynki*,
białko z ryżu* (5,1%), jagody goji* (2,5%), nasiona
szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)* (0,5%), spirulina* (0,5%),
jagody* (0,5%), burak*, jagody acai* (0,5%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Masa kakaowa
min. 54%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1614 kJ / 385
kcal
Tłuszcz: 15,4 g;
w tym kwasy kwasy tłuszczowe
nasycone: 4,9 g;
Węglowodany: 47,0 g;
w tym cukry: 42,7
g;
Białko: 6,2 g;
Sól: 0,05.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy oraz
mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.