

Indeks: NI-SP-278722
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
napój
sojowy* 95% (woda, obłuszczone ziarno soi* 7%),
surowy cukier trzcinowy*, algi morskie (Lithothamnium
cacareum), naturalny aromat waniliowy*, substancja zagęszczająca:
karagen, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
UHT
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna 216 kJ/ 51 kcal
Tłuszcz:
2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4
g;
Węglowodany: 4,4 g;
w tym cukry: 4,4 g;
Białko: 3,7
g;
Sól: 0,15 g
Wapń: 120 mg (15%)**
(** dzienna referenyjna wartość
spożycia)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po
otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3
dni.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Budyń to smaczna i szybka przekąska dla każdego. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.