

Indeks: CC-NS-130571
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka
ziemniaczana* 63%, ryż* 17%, skrobia ziemniaczana* 14%, olej słonecznikowy*
4%, sól 2%, kurkuma* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Pakowano w
atmosferze ochronnej. Niesmażone, niepieczone. Prażone gorącym powietrzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1402,8 kJ / 335,3
kcal
Tłuszcz: 5,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6
g;
Węglowodany: 69,8 g;
w tym cukry: 1,3
g;
Błonnik: 3,0 g;
Białko: 6,1 g;
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.