

Indeks: PS-PM-713547
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki owsiane* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe płatki owsiane produkowane są według unikalnej technologii, która gwarantuje pełną ochronę przed skażeniem glutenem. Doskonale nadaje się do przygotowywania owsianki, muesli, ciastek, zup i hamburgerów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25°C i wilgotności względnej do 75%
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.