

Indeks: SI-BH-771120
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
surowy cukier
trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, płatki gorzkiej czekolady* 15%
(surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator:
lecytyna słonecznikowa*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku*
8%, substancja zagęszczająca: mączka z chleba świętojańskiego*, sól morska,
wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1663 kJ / 393 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0
g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 54 g
Błonnik: 4,4
g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,19 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
CIASTO BROWNIE: Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C.
Zawartość opakowania wymieszać z 200 g miękkiego masła, 2 jajkami i 100 ml
mleka, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia
(ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
CIASTO WEGETARIAŃSKIE:
Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać z 150 g
miękkiej margaryny, 2 łyżeczkami mączki chleba chleba świętojańskiego lub
mąki sojowej, 100 ml wody lub napoju sojowego, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia
(ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mleko (łącznie z laktozą).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.
Maka amarantusowa to zmielone ziarna amarantusa zwanego też szarłatem. Nasiona amarantusa są małe, zawierają bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Nie zawierają glutenu. Idealna mąka do wypieków różnego rodzaju ciast, przekąsek i jako dodatek do sosów. Amarantus to także naturalny antybiotyk dodatkowo ma działanie grzybobójcze. Kobiety w ciąży powinny włączyć do swojej diety dania z amarantusem, ponieważ zawiera on kwas foliowy. Zalecany dla diabetyków z uwagi ma niski indeks glikemiczny i zawiera cukry złożone, które nie podnoszą poziomu cukru we krwi.