Brak zdjęcia

MIESZANKA DO PIECZENIA CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF

Indeks: PD-BH-759045

14,17 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Certyfikat
Ekologiczny
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
PD-BH-759045
4015637827421
143 Przedmioty


SKŁADNIKI
mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut.  Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

MIESZANKA DO PIECZENIA CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF