

Indeks: PS-BH-288954
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa
razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja
spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian
monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop
ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z
komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól
morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
w tym cukry: 2,2
g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
soję
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225
stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml
letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji
ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do
kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego
wyboru i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.