

Indeks: ZE-HO-047365
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
owoce* 96%
(63,5% koncentrat soku jabłkowego*, 25% koncentrat przecieru jabłkowego*; 5,5%
przecier z czarnej porzeczki*, 2% koncentrat z czarnej porzeczki*), mąka
ryżowa*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny, naturalny
aromat (*składniki ekologiczne)
OPIS
Przekąska owocowa z koncentratem soku jabłkowego oraz z koncentratem i
przecierem z czarnej porzeczki.
Odpowiedni dla wegan. Bez dodatku
cukrów. Zawiera naturalnie występujace cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1463 kJ/ 345 kcal;
Tłuszcz: 1,5 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 75 g,
w tym cukry: 70
g;
Błonnik: 5,3 g;
Białko: 1,1 g;
Sól: < 0,1g.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać mleko
łącznie z laktozą, orzeszki ziemne i inne orzechy
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.