

Indeks: ZE-HO-796111
SKŁADNIKI
owoce* 96% (59% koncentrat soku
jabłkowego*,22% koncentrat przecieru jabłkowego*, 11% przecier z mango*, 2%
koncentrat soku z marakui*, 2% koncentrat soku z pomarańczy*), substancja
żelująca: pektyna, naturalny aromat, mąka ryżowa*, koncentrat soku z cytryny*
(*składniki ekologiczne).
OPIS
Przekąska owocowa z koncentratem soku jabłkowego, przecierem z mango,
koncentratem soku z marakui i koncentratem soku z pomarańczy. Odpowiedni dla
wegan. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujace cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1448 kJ / 342 kcal;
Tłuszcz: 1,2 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 76 g,
w tym
cukry: 71 g;
Błonnik: 5,3 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: < 0,10
g.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać mleko
łącznie z laktozą, orzeszki ziemne i inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.