

Indeks: BA-SP-065680
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Syrop ryżowy*,
kokos* 22%, czekolada*20% (masa kakaowa*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*),
napój ryżowy w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2303 kJ / 554
kcal
Tłuszcz: 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30
g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 9,9
g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję, mleko (łącznie z laktozą) oraz orzechy
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym
miejscu.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.
Zdrowe lizaki porzeczkowe proponowane w sklepie BioKoala nie zawierają glutenu, konserwantów, barwników ani aromatów. W skłądzie produktu jest jedynie syrop kukurydziany z upraw ekologicznych oraz soki porzeczkowy i jabłkowy. Lizaki bio są świetnym snackiem na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatki do prezentów, paczek, a także jako przekąski na drugie śniadanie. Jest to produkt wegetariański.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.