

Indeks: ZZ-TU-451799
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki
kukurydziane* 56% (kukurydza*, nierafinowany cukier trzcinowy*, sól morska, słód
kukurydziany*), mleczna czekolada* 29% (cukier trzcinowy*,
tłuszcz kakaowy*, mleko pełne w proszku*, miazga kakaowa*),
ciemna czekolada* (miazga kakaowa*, nierafinowany cukier trzcinowy*, tłuszcz
kakaowy*), nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja glazurująca: guma
arabska* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne płatki
kukurydziane w czekoladzie mlecznej.
Bezglutenowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1772 kJ / 422
kcal
Tłuszcz: 15,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,3
g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 20,9 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 7,3
g
Sól: 1,28 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy, soję i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym
miejscu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.