

Indeks: CW-LM-304420
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
gorzka
czekolada* 60% (masa kakaowa*, cukier
trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), ryż pełnoziarnisty* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2070 kJ / 495 kcal
Tłuszcz: 24,0 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,0 g
Węglowodany: 59,0 g
w tym
cukry: 24,0 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję, mleko (łącznie z laktozą) i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Ekologiczna bezglutenowa kasza gryczana niepalona od Bio Planet!
Świetne rozwiązanie dla osób które chorują na celiakię bądź unikają glutenu.
Kasza gryczana niepalona posiada kremową barwę i cechuje się delikatnym i mniej intensywnym smakiem niż kasza palona. Cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ jest zdrowa, sycąca, łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Pasuje do dań wegetariańskich, mięsnych, deserów, pierogów czy gołąbków.