

Indeks: CI-CC-641560
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
karob*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bez glutenu, bez laktozy, 100% karobu bez konserwantów ani dodatku cukru. Syrop z karobu jest wytwarzany ze strąków drzewa szarańczynu i ma łagodny słodki smak. Jest świetnym substytutem cukru. Może być stosowany jako słodzik do ciast, tahini, deserów, napoi, jogurtów, lodów, płatków czy ryżu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1192 kJ / 285 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 69,3 g
w tym cukry: 35,6 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu.
Ekologiczna bezglutenowa kasza gryczana niepalona od Bio Planet!
Świetne rozwiązanie dla osób które chorują na celiakię bądź unikają glutenu.
Kasza gryczana niepalona posiada kremową barwę i cechuje się delikatnym i mniej intensywnym smakiem niż kasza palona. Cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ jest zdrowa, sycąca, łatwa w przygotowaniu i uniwersalna. Pasuje do dań wegetariańskich, mięsnych, deserów, pierogów czy gołąbków.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe