

Indeks: MB-BK-889203
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z
soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w
proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Weglowodany: 56 g
w tym cukry:
5,1 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten,
jaja.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.