

Indeks: DS-AM-647194
Tradycyjny proszek do pieczenia zawsze ma jakieś polepszacze, konserwanty, barwniki sztuczne oraz cukry. Bezglutenowy proszek do pieczenia firmy Amylon w swoim składzie zawiera głównie certyfikowaną ekologiczną skrobię z kukurydzy. Jest idealny do wszelakich domowych wypieków. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje zastosowanie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Polecany jest także dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Produkt posiada certyfikaty BIO, bezglutenowy, wegański, wegetariański.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcal
Tłuszcz: 0,00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 g
Weglowodany: 41,0 g
w tym cukry: 0,00 g
Białko: 0,00 g
Sól: 15,40 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.