Brak zdjęcia

PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg - BIO RAJ

Indeks: PS-BR-387108

13,60 zł
Brutto

Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe

Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady i koszty dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Produkt nie zawiera
glutenu
Certyfikat
Ekologiczny
Cechy dodatkowe
wegetariańskie
PS-BR-387108
5907738156229
529 Przedmioty


SKŁADNIKI
płatki owsiane* (bez glutenu) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz - 6,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 60 g,
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 13 g
Sól < 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Komentarze

Napisz swoją opinię

PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg - BIO RAJ

Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe