

Indeks: PE-FS-741688
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
jarmuż*
(42%), oliwa z oliwek*, orzechy nerkowca*, czosnek*, sól
himalajska, pieprz czarny mielony* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1895 kJ/ 460 kcal
Tłuszcz: 46 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2g;
Węglowodany: 7,1 g;
w
tym cukry: 2 g;
Błonnik: 1,8 g;
Białko: 3,4
g;
Sól: 1,2 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać seler, soję, gorczycę,
sezam
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych,
spożyć w ciągu 48 godzin.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.