

Indeks: PI-SB-440587
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
34% skrobia kukurydziana*, woda, 15% mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – kamień winny* (skrobia kukurydziana*, substancja zakwaszająca: winian potasu, substancja spulchniająca: soda oczyszczona), błonnik jabłkowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy* *Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej
OPIS
Bezglutenowy spód do pizzy wystaczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1183 kJ / 281 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obłożyć dowolnymi składnikami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 10-12 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o świetnych właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Stosowana w kuchni pod różną postacią - jako gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją do gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.