

Indeks: SP-SC-170661
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z soczewi-cy* 85%, olej rzepakowy*, nasiona szałwii hi-szpańskiej (Salvia hispanica)*, sól morska, cebula*, pomidory*, czosnek*, mieszanka przypraw*, ekstrakt drożdżowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Pakowano w atmo-sferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1850 kJ / 441 kcal
Tłuszcz - 17,9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1,3 g
Węglowodany - 46,9 g
w tym cukry - 4,5 g
Błonnik- 6,7 g
Białko - 20,0 g
Sól - 2,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywć w suchym miejscu.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykiety, na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego i syropu klonowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.