

Indeks: ZE-OZ-613709
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop glukozowy*,
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca (pektyna), koncentraty
soków owocowych* 2,1% (malina* 0,7%, aronia 0,7%, czarna porzeczka* 0,35%,
borówka czarna* 0,35%), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy,
cytrynian sodu), aromaty naturalne*, barwnik: ekstrakt z czarnego bzu*, syrop
karmelowy*, substancja glazurująca: wosk karnauba* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1359 kJ / 320 kcal
Tłuszcz - 0,15 g
w tym kwasy nasycone -
0,15 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 40 g
Białko - 0
g
Sól - 0,89 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt nieodpowiedni dla
dzieci poniżej 3 roku
życia.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Płatki owsiane są świetną podstawą na zdrowe śniadanie!
Zaskakujące właściwości: