

Indeks: MB-PM-485210
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
semolina z
pszenicy durum*, 2,2% suszone algi wakame* (Undaria pinnatifida)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron podawać z
oliwą z oliwek.
Około 45 g produktu zawiera 150 ug jodu, co pokrywa dzienne
zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
produktu po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 780 kJ
/ 185 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 34 g
w
tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 6,3
g
Sól: 0,08 g
Jod: 330 ug
(220%)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i skadników
mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut,
następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w
szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.