

Indeks: MB-PM-485210
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
semolina z
pszenicy durum*, 2,2% suszone algi wakame* (Undaria pinnatifida)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron podawać z
oliwą z oliwek.
Około 45 g produktu zawiera 150 ug jodu, co pokrywa dzienne
zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
produktu po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 780 kJ
/ 185 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 34 g
w
tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 6,3
g
Sól: 0,08 g
Jod: 330 ug
(220%)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i skadników
mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut,
następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w
szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.