

Indeks: CC-BC-143926
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
łuszczone
proso* , agawa* 17% (ekstrakt z agawy niebieskiej), tłuszcz palmowy*, kakao w
proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (7%), maltodekstryna kukurydziana*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pakowano w
atmosferze ochronnej. Ekstrudowane kulki jaglane o smaku kakaowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1829 kJ /
435 kcal
Tłuszcz: 12,7 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 6,6 g
Węglowodany: 68,4 g
w tym cukry: 16,4
g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 9,5 g
Sól: 0,03
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne i mleko (łącznie z
laktozą)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.