

Indeks: NI-AM-094331
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż* (17%), migdały* (3%), olej
słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bez
laktozy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. <?xml:namespace prefix = "o" ns =
"urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 341 kJ
/ 81 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 5,5
g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.