

Indeks: NI-AM-094331
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, ryż* (17%), migdały* (3%), olej
słonecznikowy tłoczony na zimno*, sól morska (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bez
laktozy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. <?xml:namespace prefix = "o" ns =
"urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 341 kJ
/ 81 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 13 g
w tym cukry: 5,5
g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe