

Indeks: BA-LB-551469
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
orzechy*
36% (orzechy
brazylijskie*, migdały*), jabłka*, oliwki
peruwiańskie suszone* (24%), ziarna słonecznika*, nasiona szałwii
hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (9,9%), oliwa z oliwek extra virgin*, sól
morska, zioła suszone* 4% (lubczyk*, bazylia *), czosnek* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Przekąska
orzechowa z suszonymi oliwkami RAW.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2682 kJ / 643 kcal
Tłuszcz: 58 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Weglowodany: 11 g
w tym cukry: 5
g
Błonnik: 14 g
Białko: 16 g
Sól: 2,73 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać inne orzechy, sezam, nasiona
gorczycy, soję i seler
UWAGA
Mimo dołożenia
wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek
owoców
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i
zaciecionym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.
Pieczywo amarantusowe to idealna alternatywa dla chleba. Główny składnik to amarantus zwany też szarłatem, to jeden z najstarszych gatunków zboża, uprawiany był już przez Inków i Azteków. Amarantus zawiera bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Amarantus nie zawierają glutenu i polecany jest dla chorych na celiakię. Amarantus ma też sporo błonnika, co poprawia trawienie i przyspiesza przemianę materii. Poprawia też ogólnie pracę jelit, dlatego zalecany jest osobom z problemami ze strony układu pokarmowego. Bezglutenowy amarantus zawiera aminokwasy egzogenne, których nasz organizm nie jest w stanie sam wytworzyć, a także lizynę i metioninę, które nie występują w zbyt wielu znanych człowiekowi ziarnach.