

Indeks: BA-LB-551469
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
orzechy*
36% (orzechy
brazylijskie*, migdały*), jabłka*, oliwki
peruwiańskie suszone* (24%), ziarna słonecznika*, nasiona szałwii
hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (9,9%), oliwa z oliwek extra virgin*, sól
morska, zioła suszone* 4% (lubczyk*, bazylia *), czosnek* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Przekąska
orzechowa z suszonymi oliwkami RAW.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2682 kJ / 643 kcal
Tłuszcz: 58 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Weglowodany: 11 g
w tym cukry: 5
g
Błonnik: 14 g
Białko: 16 g
Sól: 2,73 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać inne orzechy, sezam, nasiona
gorczycy, soję i seler
UWAGA
Mimo dołożenia
wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek
owoców
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i
zaciecionym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwany także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Ma właściwości prozdrowotne, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ponieważ ma właściwości wykrztuśne, do tego zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany jest także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia, fosforu i witamin z grupy B.