

Indeks: CW-NC-141999
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
jaja*, olej
słonecznikowy*, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy jasny*, skrobia ziemniaczana*,
miód*, syrop z tapioki*, syrop ryżowy*, skrobia kukurydziana*,
migdały mielone* 3,5%, substancja spulchniająca: węglan sodu i
fosforan wapniowy, emulgator: lecytyny słonecznikowe*, sól morska, substancja
zagęszczająca: guma guar* i guma ksantanowa, naturalny aromat
migdałowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1839 kJ/ 440
kcal
Tłuszcz: 23 g;
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,8
g;
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 29 g
Błonnik: 0,7
g
Białko: 4,6 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJE ALERGENNE
Może
zawierać inne orzechy.
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.
Tapioka lub inaczej skrobia tapiokowa to inaczej skrobia z manioka. Jego pochodzenie to Ameryka południowa. Występuje w postaci perłowych kulek, płatków i mąki. Maniok nie zawiera glutenu i cholesterolu, jest bezsmakowy i hipoalergiczny. Ma śladowe ilości białek, tłuszczy i witamin. Idealny jako zagęszczacz do sosów. Świetnie nadaje się jako baza do robienia domowych kisieli czy deserów owocowych. Nie wszyscy o tym wiedzą, ale tapioka stanowi podstawowy produkt do wyrobu bubble tea. Dietetycy zalecają tapiokę dla ludzi chorujących na: chorobę Leśniowskiego-Crohna czy cukrzycę.