

Indeks: NI-NN-688660
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda, owies bezglutenowy* 5,5%, olej słonecznikowy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 104 kJ/ 25 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 3,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA
Napój produkowany w zakładzie, w którym przetwarzane są również orzechy i soja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.